Den mistede klo

Søndag D. 21-12 viste sig at byde på en yderst ubehagelig overraskelse. Kerne havde lige været ude og få det ene af sine daglige 2 brusebade, og hun havde netop head bobbet af mig da hun gik forbi mig og ind i sit terrarie. Hendes head bobbing viste mig - jeg kender hende efterhånden - at hun ikke ønskede kontakt med mig, og det valgte jeg (som altid) at respektere. 

 

Efter en times tid kiggede jeg ind til Kerne med frisk mad, og der ventede mig et syn som jeg bestemt ikke havde regnet med. Kerne havde mistet en klo. Der var ikke tale om blot en brækket klo, men om en klo der på mærkelig vis var blevet flået helt ud af tåen.

 

Jeg hastede ind i stuen for at ringe til Beth Fledelius, og da hun ikke tog vagttelefonen lagde jeg besked på svareren. Derefter gik jeg ind til Kerne igen, og der lå hun helt upåvirket og spiste. Min første reaktion var, at jeg blev lidt beroliget (eftersom hun spiste fint) men det skulle - et par timer efter - vise sig, at min beroligelse IKKE var berettiget.

 

Beth ringede 10 minutter efter beskeden og sagde at hun gerne ville se Kerne til en konsultation, og denne konsultation har muligvis reddet Kernes liv...!!! Vi fik tid halvanden time efter opringningen, og i den "ventende" time, gik jeg på nettet og søgte på Google for info om manglende klo der var blevet flået af.

Den eneste info jeg fandt på dansk, var på et af Danmarks største "Hobby"-hjemmesider, som i forvejen bestemt ikke ligger som nummer 1 på min favoritliste. Her var den eneste opfordring at brænde såret med en loddekolbe uden bedøvelse af leguanen.

 

Tortur har aldrig været mig, så jeg valgte at lukke ned og ringe til Susanne Lynge (Lynges Leguaner) og høre hende ad. Susanne har jeg blind tillid til, og hun bakkede mig også op i at et dyrlægebesøg var det eneste rigtige blot for en sikkerheds skyld.

 

På vej i bilen mod Beth i Lyngby tog blødningen til, og da vi endelig kom, havde Kerne mistet så meget blod, at hun befandt sig i livsfare. Beth valgte at Kerne omgående skulle indlægges på klinikken natten over for at bremse blødningen med en slags sølvfyldning, og at jeg så skulle hente Kerne dagen efter. Beth fortalte mig at Kerne kunne dø af hendes store blodtab såfremt hun ikke fik behandling omgående.

 

Den følgende nat var på 2 måder årets længste jeg mindedes! Ikke alene VAR det den rent meterologisk længste, men på det personlige plan var det også MIN længste. Jeg sov ikke denne nat, og det antal jeg nåede at drikke den nat af "genstande med procenter" ønsker jeg end ikke at erkende for mig selv!

 

Dagen efter kørte min genboere (og nærmeste venner) mig ind for hente Kerne. Kerne var som hun altid er - meget livsglad og uhøjtidelig - og da hun så mig virkede det næsten som om hun sagde "Nå, der er du, det var på tide, nu vil jeg hjem i mit terrarie! Har du i øvrigt købt en banan til mig?" 

 

Kernes klo har klaret det flot, og der er en fin ny klo der er på vej til at vokse ud. Kloen er allerede nu 4 mm og der vil ingen hamskifte problemer komme. Hun får en høj luftfugtighed så hun klarer selv kommende hamskifte uden problemer på den nye klo. Kernes kløer har tidligere haft problemer med hamskifte (især på forkløerne) og vi har kæmpet hårdt med dem. Noget tyder på, at tidligere ejer har været fuldstændig uopmærksom på Kernes hamskifte på kløerne, og 2 af kløerne er helt stive og uden naturlig krumning. Dem kan hun ikke bruge til meget og der er ingen nervebaner i. Heldigvis klatrer hun flot op og ned med de kløer der er tilbage.

 

Ind imellem har jeg haft lyst til at slå Kernes tidligere ejer i hovedet med noget meget hårdt! Jeg har dog valgt at Kerne har brug for mine positive ressourcer nu. Jeg håber tidligere ejer genkender sin tidligere leguan via denne hjemmeside, og at hun sidder med en rigtig dårlig smag i munden. Jeg ville være dybt flov over mig selv, hvis jeg var i hendes sted.

 

Det skal dog nævnes at Kernes klo - der er ved at vokse ud - er mælkehvid frem for sort som de andre kløer. Uanset den anderledes farve så synes jeg det er en flot lille klo der udvikler sig og jeg er glad for at jeg IKKE lyttede til omtalte "hobby"-hjemmeside. Kerne KUNNE i værste fald have været død af blodmagel hvis jeg havde lyttet til de "selvudnævnte eksperter" der primært behersker denne side.

 

Kerne har ingen gener haft af behandlingen, men hvis der ikke var blevet sat behandling ind, så ville der være risiko for, at Kerne ville have forblødt. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg vill gøre hvis jeg havde mistet hende grundet mit eget svigt af hende, og jeg er så glad for at hun har klaret det, og den nye klo er så fin.

 

OPDATERING 5-5-2015 Kernes klo er nu stort set udvokset. Den er stadigvæk mælkehvid i forhod til de andre kløer, men det er stadigvæk en flot klo. Jeg griber mig selv i at kigge på (og beundre) den når hun og jeg er i bad sammen. 

  

Powered by Bullraider.com