Forord

1-5-2014 Dette er ikke blot min 42 års fødselsdag, men også den dag hvor leguanliv.dk kom i internettets æter.
 
Kære besøgende
 
Jeg er glad for at kunne byde dig velkommen til min hjemmeside. Jeg håber at du vil drage nytte af den, og at den vil være et godt supplement til de mange andre gode sider der handler om leguaner.
  
Efter halvanden måneds hårdt arbejde holder www.leguanliv.dk en velfortjent sommerferie, og nye udvidelser vil først komme i 2016. Det har været et stort projekt - men også et givtigt projekt - at arbejde med denne hjemmeside.
 
Billedarbejdet er stadig ikke færdigt, men masser af billeder vil blive uploaded i løbet af 2016.
 
For de af jer der sidder og læser fanebladene, er der nok flere der vil tænke at der "mangler" et emne om parring og æglægning. Dette er også korrekt, men det vil komme med tiden.
 
Tanken om, at nye leguanejere måske baserer deres pasning og pleje ud fra de informationer der forefindes på min hjemmeside er både en stor personlig kompliment for mig men pålægger også mig et stort ansvar, som jeg ønsker at leve op til og vise mig værdig til.
 
Årsagen til det "manglende" emne er, at jeg ikke er sikker på, at jeg ved nok om det endnu til at kunne rådgive og informere andre om det, og derfor vil jeg hellere vente de ekstra par måneder før det kommer på. Det ville være katastrofalt hvis jeg var skyld i, at en leguan og dens ejer fik en dårlig start grundet fejlinformationer på min hjemmeside.
 
Denne hjemmeside adskiller sig fra de traditionelle hjemmesider om reptiler. Den er ikke kun faglig men også meget personlig, og beskriver lige så meget min relation til - og pasning af - min egen dejlige leguan Kerne. 
 
Slutteligt skal påpeges at jeg ikke er fagperson. De ting jeg har skrevet om, er nogle jeg selv har tillært mig, eller lært via engelsksprogede hjemmesider og konference med fagpersoner og leguanerfarne. 
 
Uden støtte og hjælp fra de mennesker der hele vejen igennem har haft troen på mig (også når min tro på mig selv i ny og næ svigtede) så havde jeg aldrig fundet modet til at oprette denne hjemmeside. Disse mennesker har en lige så stor rolle i denne hjemmeside som jeg, og den var ikke blevet til uden dem.
 
Allerførst skal rettes verdens største tak til min dejlige leguan Kerne. Hun viste mig hvad jeg havde manglet i så mange år (uden at vide det selv) og uden hende var min hjemmeside ikke blevet til.
 
1000 tak til Beth Fledelius for, - igennem 20 måneder - at bruge så meget af sin fritid på private mailkonferencer med mig. Både for hendes faglige kompetencer og hendes empati. Hun evner at gøre et dyrlægebesøg til et stressfrit indslag for Kerne. I den grad en anbefalelsesværdig dyrlæge at vælge til sin reptil.
 
1000 tak til Susanne (og Ib) Lynge, som er kendt i leguankredse grundet deres fantastisk professionelle hjemmeside, som jeg har fået lov at hente inspiration fra. Også tak til Susanne som værende den eneste der (ligesom jeg) gider snakke om leguaner "den halve nat". Tillykke med de 24 år til den dejlige REX.  
 
1000 tak til Anette Lind for at hjælpe mig med det tekniske i oprettelsen af denne hjemmeside og Dan K for at hjælpe mig med den generelle IT teknik. Også for jeres fantastiske venskab.
 
Derudover skal rettes en stor tak til de mennesker der har vist, at der findes ægte venskaber. Nogle af jer ser jeg meget ofte og andre af jer har vist, at i kun er et opkald væk for at hjælpe når alt brænder på. 1000 tak til følgende personer i alfabetisk orden med fornavn.
 
Anette R,  Bibi L,  Birthe J,  Bjarne J,  Claus H,  Hanne J,  Helene K,  Henrik S,  Jan K,  Julie N,  Karsten M,  Laila J,  Lissy J,  Kim J,  Ole J,  Tommy T.
 
Sidst men ikke mindst 1000 tak til min far (som bortgik ved døden i en alt for ung alder) Han lærte mig at vise ansvarsbevidsthed for de mange mange dyr jeg har haft op igennem min barndom, og at når man er dyrejer, så varer det hele dyrets liv. Tak for din uvurderlige lærdom.
 
I lighed med alle andre mennesker, har jeg også brug for at have et privatliv selvom jeg har denne hjemmeside. Dette er også årsagen til, at jeg ikke udleverer diverse personlige oplysninger om mig selv og min identitet, til folk jeg ikke har mødt i den virkelige verden.
 
Derudover skal nævnes, at en af mine bedste veninder Anette Lind står registreret på Hostmaster.dk som værende ejer af denne hjemmeside. Hun står dog kun som administrator for det tekniske, hvorimod alle fanebade ene og alene er udfærdiget af mig, som er Kernes ejer.
 
Nedenstående er links til de hjemmesider, jeg selv har hentet inspiration fra, og det er også disse hjemmesider jeg vil videreanbefale andre leguanejere at bruge.  
  
 
 
 
Jeg ville have nævnt Ib og Susanne Lynges yderst professionelle hjemmeside men den er desværre lukket ned. Kun tiden vil vise, om Susanne og Ib genåbner deres hjemmeside. Den er bestemt et besøg værd.
 
Jeg glæder mig rigtig meget til at videreudvikle denne hjemmeside, og håber at alle leguaninteresserede både de erfarne og de nysgerrige har lyst at være en del af denne side. Alle forslag til udvidelser og forbedringer er velkomne og modtages med taknemlighed.
 
Med venlig hilsen Leguanliv.
 
OPDATERING 1-6-2015. 13 måneder er nu passeret, siden denne hjemmeside gik i luften på WWW. Disse 13 måneder har været en lang "rejse" af ny viden og fantastiske oplevelser (glæde og bekymring) ved det store privilegium at være leguanejer. Jeg har lært så meget nyt igennem disse 13 måneder, men jeg ved, at jeg vil være i en læreproces resten af min tid som leguanejer.
 
For enhver dyreejer vil opleve, at der altid vil være nyt at lære, og hvad er livet værd, hvis vi stopper med at lære nyt? Kerne og jeg har gennemgået så meget sammen. Bl.a en operation for en mistet klo, og især Kernes operation for læggenød. Sidstnævnte så alvorlig, at Kerne fik sin "internationale debut" på området. Links til dette kan ses under fanebladet "Kernes læggenød" Vi har dog overlevet alle de svære "hurdler" og er kommet sikkert i mål sammen.
 
Uanset hvad alle de "professionelle hobbyfolk" mener, så tvivler jeg ikke på, at Kerne og jeg altid vil have et særligt bånd sammen. Med dette mener jeg, at selvom jeg elsker hende meget højt følelsesmæssigt, og hun nok primært ser mig som en "kompetent foderautomat" og (som værende koldblodsdyr) en "kilde til gratis kropsvarme".
 
Kerne og jeg har efterhånden oplevet vores komplikationer med renter og renters rente, men vi skulle efterhånden gerne kunne se frem til 10 år med lidt mere ro på. I løbet af 2015 er hvert faneblad blevet udvidet med en opdatering som kan ses nederst i fanebladet. Disse opdateringer er værd at kigge på.
 
Leguanliv.dk, vil i løbet af 2016 blive udvidet med en engelsksproget version, der forhåbentlig vil vinde inpas worldwide.
 
 
 
 
 
 

3 Comments.

Powered by Bullraider.com