Handel med truede dyr

 

 

Denne hjemmeside er specifikt baseret på leganer, men dette er et af de 3 faneblade der - såvel som fanebladet -  "DYREEJER FOR LIVET" og "DYR SOM INDUSTRI" også omhandler andre dyr. Flere krybdyr (men også andre eksotiske dyr generelt) er i alvorlig fare for at uddø, grundet griske og empatiforladte menneskers rovdrift, i kraft af et ønske om at gøre levende individers velfærd op i penge. 
 
HANDEL MED TRUEDE DYR, er en del af det hardcore kriminelle netværk som er lige så grotesk som menneskehandel, våbenhandel og narkohandel. Det er et kriminelt netværk (og en millard-forretning) så brutalt, at det tilsidesætter ethvert harmonisk og empatisk menneskes fundamentale overbevisning om, hvor meget smerte, lidelse og respektløshed vi kan byde vores svagere medskabninger. 
 
100-vis af udrydnings truede dyr, fragtes hver måned over internationale grænser, blot for at blive solgt, på lokale markeder. Eksotiske dyr transporteres i mørke og kolde kasser i store containerbiler kørt af mennesker, som er fuldstændig ligeglade med de dyr de kører med. Mange dyr dør under den lange transport fra tropeområdet til Nordeuropa, de nægtes vand, varme og UVB-lys, (som er livsvigtig for tropedyr)
 
Dyrene indfanges i vild natur, under smertefulde og stressfyldte metoder, der mest af alt grænser til tortur. Den udrydningstruede papegøje art du køber i dyre domme, kan meget vel være blevet indfanget via lim på træerne, og de fleste får brækket flyvevingerne så de ikke laver for meget "larm i den fine dagligstue". Ønsker du en papegøje, og at give den et godt liv, så vælg en papegøje fra et herberg, eller en ældre kasseret papegøje, men vær 100% sikker på at du vil tage dig godt af den resten af dens liv.. 
 
Jeg kunne være så hård at skrive, at de eksotiske dyr der dør under den lange transport faktisk er de "heldige". De dyr der bliver så syge, af det kriminelle netværk af dyresmuglere, at de ikke bliver en indtægtskilde, bliver slået ihjel på de mest bestaliske måder! Øgleunger bliver taget i halen og slået ned i en cementblok igen og igen indtil deres krop og knogler går i stykker, og skildpadder der er så syge at de ikke kan overleve, får smadret deres skjold med en muggert, af mange slag, indtil deres desperate kamp for livet bliver opgivet.
 
Men ikke kun krybdyr lider overlast. Især er de små "nuttede" dyr som Slow Loris aber er i ekstrem høj kurs (for nuværende) på det ulovlige marked. Om det skyldes at folk har set den søde "Gizmo" fra de fiktive "Gremlins-film" ved jeg ikke, men disse film har INTET med "Slow Loris" at gøre. Disse aber er giftige ved bid, og de får derfor trukket tænderne ud med en tang UDEN bedøvelse og kompetent dyrlæge behandling, blot for at blive solgt til alle der gider betale for dem. Og de er jo også Åhhh så "cute" når de spiser ris af hånen med deres stoooore triste opgivende øjne, fordi de ikke kan tygge andet, med deres manglende tænder! Virkelig smuk industri at støtte, ikke sandt?!
 
Årsagen til at jeg nævner Slow Loris aber er fordi disse dyr er en ny "trend" over hele verden. Slow loris aber er giftige og de har "giftkirtler" i albuerne som de slikker på, for at få giften ud til deres manglende tænder som er trukket ud. Der er proppet med kvalmende videoer på youtube om Slow Loris aber der "elsker at blive kildet på maven" og rækker armene i vejret af??? Nydelse??? NEJ, de prøver at få giften til munden så de kan forsvare sig!
 
Såfremt du sidder derude med et ulovligt handlet eksotisk dyr (og pludselig får en meget grim smag i munden) så kontakt CITES og lad dem overtage dyret. Hvis du selv kontakter CITES så vil de helt sikkert ikke være fordømmende men sætte pris på dit mod til at overdrage dem dyret i deres varetægt. Du vil gøre det rigtige for DYRET og dettes fremtid!
 
Små hundehvalpe af de - i DK ulovlige racer - bliver fragtet rundt Worldwide for, at blive solgt til hvem som helst der gider betale for dem! De får skåret ørerne af UDEN bedøvelse og dyrlægecheck. Få procent af disse profit-fremavlede hvalpe bliver "taget i tolden" og kommer til kærlige hjem hvor de bliver fantastisk dejlige familie hunde hos kærlige, konsekvente og kompetente ejere, som får særtilladelse til at adoptere dem men det er desværre alt for få procent! De svage "omegahunde" bliver brugt som "offere" for de stærke "alfahundes" træning således, at alfahundene kan bide disse ihjel, blive mere aggressive, og kan indbringe flere rede kontanter til ejeren.
 
Jeg kunne nemt finde masser af videoer der viser dyrenes smeteskrig og blodsprøjten når de lider under menneskers groteste torturmetoder. Det bugner med ækle videoer på nettet, som kan bringe tårerne frem i ethvert empatisk menneske, men denne hjemmeside er IKKE baseret på en skræmme kampagne.
 
INDERST INDE, SÅ VED DU GODT HVAD DER SKER AF MODBYDELIGE OVERGREB IMOD USKYLDIGE DYR. Og derfor behøver jeg ikke give dig et afskyeligt visuelt frontalangreb. Du må selv træffe dit valg om, hvorvidt du ønsker at holde dette kolde profit-marked ved lige!  
 
Men hvem er det der holder dette helt uholdbare marked ved lige? Det er OS som køber dem af det kriminelle netværk, fordi de er sååå nuttede og giver stor status i omgangskredsen! Men der er intet nuttet ved dyremishandling!!! DU kan bidrage til at dette marked minimeres ved, konsekvent at fravælge ulovlige dyr uanset hvor "nuttede" de er!!! CITES udsteder ikke plejetilladelser til privatpersoner, men du kan læse her www.cites.dk hvordan du bedst kan hjælpe. 
 
Du kan altid kontakte din lokale dyrlæge (med speciale i eksotiske dyr) og spørge om du kan komme i betragtning til, at blive LOVLIG adoptiv mor/far for et af de dyr som er CITES-certifikerede. Et CITES-certifikeret dyr betyder, at du har garanti for, at dyret er født i fangeskab og ikke transporteret ulovligt. Mange dyr derude vil glæde sig til at få et godt hjem hos dig 
 
Vær opmærksom på, at mange af de større landskildpadder kan "overleve dig", da nogle arter kan blive op til 80 år! Såfremt du vælger en sådan landskildpadde, så sørg for - INDEN du tager den til dig - at skrive testamente og sørg for at skidpadden får et godt hjem hvis den skulle overleve dig. Eller endnu bedre.. vælg en gammel/fuldvoksen skildpadde. Det er nemlig dem der har sværest ved at finde nye hjem. Og vigtigst af alt. Køb ALDRIG et udrydningstruet dyr der ikke er CITES-certifikeret.
 
Selv har jeg inden for den sidste tid fået stor interesse i Sulcata Tortoise (afrikansk sporeskildpadde) og hvis jeg stadig har interesse heri når vi runder 2016, så nedlægger jeg et værelse i min lejlighed og tager en sådan til mig. Dog har jeg et princip om, at sætte minimum 3 måneder af til at lære om dyret, og være 100% sikker på, at jeg vil have dyret til "døden os skiller. Kan jeg ikke efterleve dette, så fortjener jeg ikke at være dyreejer.
 
Årsagen til at jeg nævner CITES er, at det er denne organisation (en del af Washington konventionen) som udsteder det certifikat, som giver dig en garanti for, at dyret er født i fangeskab, og dermed ikke er et ulovligt dyr.
 
Såfremt du ikke har alverden af økonomiske midler, så kan du stadig gøre noget for de vildt indfangne dyr som er så "heldige" at blive taget i tolden og ende på et midlertidigt LOVLIGT herberg for ULOVLIGT transporterede dyr. Kontakt din lokale dyrlæge (med speciale i eksotiske dyr) og hør om hvor det nærmeste dyreherberg er. Såfremt der er tale om et herberg for vegetardyr, kan du sætte lidt fritid af til at plukke friske mælkebøtteblade og køre til dette dyreherberg med en lille "gave" til disse dyr.
 
Er der tale om et herberg for rovdyr, så kan du købe en FRITGÅENDE KYLLING som har haft et godt liv, og køre til dette herberg, og give kyllingen dertil, som føde til disse ulovligt handlede rovdyr. Igen kan din lokale dyrlæge (med speciale i eksotiske dyr) vejlede dig om nærmeste herberg for eksotiske rovdyr. Der er ingen grænser for hvad du kan gøre for dyr i nød med uhyre små midler, og samtidig vide at du har bidraget med noget. Kun fantasien sætter grænserne.
 
Men også "souvenirs" fra ulovlige dyr er i høj kurs! Stødtænder fra elefanter, horn fra næsehorn og tigerskind på væggen! Disse dyr er i alvorlig fare for at uddø grundet menneskers rovdift på "mode" og "status". Men der er intet mode over dette. Tværtimod, så er der intet andet end KIKSET over det i min optik! Og der er ingen status i at bidrage til udrydning af dyrearter!
 
Horn fra næsehorn siges, at skulle bidrage til bedre potens hos mænd, men måske skulle i arbejde på kommunikationen i jeres ægteskab i stedet for. Det hjælper nok mere på sigt! Et par stødtænder fra er dyr - som er blevet dræbt kun på grund af disse - er ikke smukt på væggen, og et tigerskind er langt flottere hvis det er kunstigt.
 
Vilde dyr hører til i VILD natur og KUN der! Lyt til mit råd og støt ikke denne empatiforladte industri. Så mange kasserede eksotiske dyr der allerede ER her søger nye permanente eller midlertidige hjem. Tilbyd dem et godt evt. midlertidigt hjem, og bring dem til kræfter, så de kan komme til et naturreservat.

 

En del mennesker lader empatien overtage den sunde fornuft, og der er intet galt i empati. Det er faktisk en af de mest respektværdige kvaliteter der - i min optik - findes. Man kan dog ofte stå i en situation hvor man faktisk gør dyret en "bjørnetjeneste" i den bedste intention. Nogle mennesker vælger at købe et sygt dyr på det lokale marked for at redde dyret fra en grim skæbne, men så snart du har købt dyret, så henter sælger et nyt sygt dyr fra den lokale lastbil der står parkeret i baggården, og det er skruen uden ende, for der er masser af syge dyr i den lastbil og den eneste du støtter er den griske sælger.
 
Derfor - lyt til mit råd - KØB ALDRIG ULOVLIGT HANDLEDE DYR UNDER NOGEN OMSTÆNDIGHEDER. Ifald du gør det, så støtter du en iskold industri, der kun kan overleve fordi du har et oprigtigt hjerte.
 
En anden ting som jeg vil anbefale dig at holde fokus på, er alle de mange turist attraktioner med vilde dyr, som du helt automatisk vil opleve på din charterferie. Du kan i løbet af en charterferie (uden for EU) faktisk ikke undgå kontakt med det. Der bliver tilbudt elefant rideture og fotos med tigre i de "fattige diktatoriske" lande, men vær ikke i tvivl om, at disse dyr kun "tækker dig" fordi de ved, at straffen er hård og ubarmhjertig hvis de begår den mindste fejl overfor dig.
 
Du skal faktisk ikke længere end en "druk-ferie" i det velkendte "Sunny Beach" i Bulgarien for at blive fotograferet med både leguaner der har fået forben, bagben og mund bundet sammen med strips, og slanger som er bedøvet af narkotiske stoffer, og som nægtes vand de fleste af døgnets timer, blot for at turister kan blive fotograferet med dem. Dette vender jeg tilbage til i fanebladet "DYR SOM INDUSTRI" der - som det eneste faneblad - også runder store personlige spørgsmål om moral, etik, filosofi og en verden der desværre ikke er så sort/hvid som vi ønsker den skal være.
 
Uanset hvad - så er det stadig min mening, at ingen turister bør lade sig fotografere med vilde dyr på turiststeder. Såfremt dyret ikke er "fikseret" under foto-seancen, så er dyret enten bedøvet med ulovlige narkotiske stoffer, eller ved, at der vanker tæsk og sult hvis de ikke gør som ejeren har lært dem. Disse dyr er SLAVER for os rige turister, og den eneste måde vi kan minimere dette på, er ved at sige "NEJ TAK" til at blive fotograferet med dem.
 
Min mening er - paradoksalt nok - at krybdyr (og eksotiske dyr i almindelighed) faktisk slet ikke hører til i det Skandinaviske tempererede klima, og det var også derfor, at jeg valgte et af de mange krybdyr som allerede er heroppe. Disse dyr er så domesticerede, at de ikke vil kunne klare sig selv i vild natur hvis de skulle blive sat fri.
 
Derfor vil jeg opfordre alle til, at vælge et voksent/ældre (og ofte kasseret) krybdyr som allerede er her i privat varetægt, og undlade at støtte messer der sælger unger. Jeg er klar over, at avlere af krybdyr vil være meget ueninge med mig, da det er deres pengepung der betaler prisen, men dette er min hjemmeside, og jeg udtrykker mig, efter hvad jeg finder korrekt i min optik.
 
Jeg kunne også komme ind på udrydningstruede plante arter, og den hastigt forsvindende regnskov, men det vil være for omfattende og det vil kræve en seperat ny hjemmeside. Jeg udelukker dog ikke at 2016 eller 2017 vil byde på, at jeg opretter en specifik hjemmeside om alle aspekter af vores truede natur.
 

 

Powered by Bullraider.com